Privat øvingskjøring i Corona-tiden

Privat øvingskjøring i Corona-tiden

I denne perioden hvor trafikkskolene er pålagt å stenge på grunn av Coronasmitten og all undervisning derfor er blitt avlyst, oppfordrer vi våre elever til å øve hjemme. Å oppfordre til privat øvingskjøring er noe vi alltid gjør, men det er kanskje spesielt viktig i denne situasjonen.

Privat øvingskjøring er en viktig del av trafikkundervisningen. Det beste utbyttet av undervisningen får du ved å øvelseskjøre privat parallelt med kjøretimene på trafikkskolen. Mange er ikke klar over at innholdet i den obligatoriske undervisningen er ting som ikke testes på førerprøven, og at det derfor er de ordinære kjøretimene på trinn 2 og 3 sammen med den private øvingskjøringen som skal sette deg i stand til å bestå føreprøven.

Forskning viser at ungdommer som har kjørt mellom 5000 og 7000 km før førerprøven, har halvert risiko for å bli innblandet i trafikkuhell etter at de har fått førerkortet. I tillegg vil det som regel gi en økonomisk besparelse fordi behovet for kjøretimer blir mindre. Derfor er det mange fordeler med privat øvingskjøring!

Du må ha med deg beviset for gjennomført trafikalt grunnkurs og legitimasjon, og den du skal øvelseskjøre med må være fylt 25 år og ha hatt førerkortet sammenhengende de 5 siste årene. Bilen skal være utstyrt med ekstra innvendig speil og rød L bak.

Velg øvingsområder etter hvor langt du er kommet i undervisningen og ferdighetsnivået ditt. Husk at vegtrafikkloven og trafikkreglene gjelder også under privat øvingskjøring, og at kravene til helse og reglene om å være skikket til å kjøre gjelder både for deg og den du øvelseskjører med. Husk også at ingen har lov til å ta betalt for privat øvingskjøring. Mer informasjon om førerkort og øvingskjøring finner du på www.vegvesen.no.

Følg myndighetenes pålegg og anbefalinger om vern mot Coronasmitte - kjør forsiktig og lykke til!

Ta kontakt

Adresse

Storgata 105

8370 Leknes

908 49 606

post@trafikkskolenleknes.no

Messenger

Medlem av:

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund-logo